Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Stor opbakning til ambitiøst offshoreprojekt

Tilbage

15-02-2010

Mange vil være med til at fløjte projektet i gang ved særligt ”kick off”-arrangement 3. marts. Interessen er overvældende, når viden‐ og innovationscenter Offshore Center Danmark sammen med en lang række samarbejdspartnere onsdag, den 3. marts fløjter det ambitiøse projekt ”Energi på havet” i gang – et projekt, som skal styrke den danske offshoreindustri.

Ved det særlige ”kick off”‐arrangement i Esbjerg markerer Offshore Center Danmark starten på det 3 år lange projekt, der skal bane vejen for mindst 7000 nye arbejdspladser i offshoreindustrien inden 2020. Derudover er målet at få mange flere unge til at uddanne sig inden for de fag, som offshoresektoren efterspørger. ”Vi har oplevet en helt utrolig interesse for projektet og er i øjeblikket oppe på 126 tilmeldinger til selve kick off. I forvejen arbejder Offshore Center Danmark og de i alt 40 amarbejdspartnere hektisk i kulissen for at blive klar til at sætte projektet i gang”, fortæller Marianne Tølbøll, projektkoordinator hos Offshore Center Danmark.

En fremtidssikring af offshoreindustrien
Der er ifølge Marianne Tølbøll tale om et historisk projekt, hvor der investeres 36 millioner kroner på at skabe de bedste betingelser for en af landets mest betydningsfulde industrier – energisektoren. ”Energi på havet skal fremtidssikre dansk offshoreindustri og give virksomhederne de bedste værktøjer til at styrke deres rolle på markedet og bane vejen for vækst på et tidspunkt, hvor markedet er påvirket af international konkurrence og effekten af finanskrisen. Projektet skal ikke blot forhindre, at industrien stagnerer, men skabe tusindvis af nye arbejdspladser gennem profilering og udvikling af industrien”, fortsætter Marianne Tølbøll.

Skal brande og nedbryde barrierer
Energi på havet er den overordnede titel for fem delprojekter med hver sit indsatsområde. Et delprojekt skal skabe vækst i den i forvejen betydelige andel af vindmøller, som etableres på havet. Et andet projekt skal brande studiemiljøet i Esbjerg og Sydjylland og få flere unge til at uddanne sig og beskæftige sig med olie‐/gasindvinding eller havvindmøller.

”Et tredje delprojekt skal nedbryde barrierer for små og mellemstore virksomheder, som ofte føler, det er svært at markere sig som leverandør til olieselskaberne og operatørerne på Nordsøen. Ved at bane vejen for disse virksomheder kan vi skabe langt flere arbejdspladser”, siger Marianne Tølbøll.

Yderligere to delprojekter under Energi på havet beskæftiger sig med udvikling af en stærk og samlet profil af offshore relaterede uddannelser samt med plastkompositter som supplement til stål og andre traditionelle materialer i offshoreindustrien.

Gratis deltagelse
Alle fem projekter vil blive præsenteret ved ”kick off”, som finder sted onsdag, den 3. marts 2010 kl. 08.30‐13.00 på Syddansk Universitet i Esbjerg. Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig inden 24. februar på Offshore Center Danmarks hjemmeside www.offshorecenter.dk.

I alt 40 virksomheder, myndigheder og uddannelsesinstitutioner har foreløbig interesse for at være med i projektet Energi på havet, blandt andet Esbjerg Institute of Technology – Aalborg niversitet og Syddansk Universitet, som begge udbyder offshoreuddannelser i Esbjerg.

Af det samlede budget på 36 millioner kroner kommer de 27 millioner fra Syddansk Vækstforum