Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Velbesøgt idégenereringsdag

Tilbage

03-12-2010

Velbesøgt idégenereringsdag 11. november i delprojekt Substitution af materialer offshore gav mange nyttige ideer til anvendelse af plastkompositter.

Trappetårne, ventilationsskakte, gitre, kasser og rør. Plastkompositter kan bruges i mange sammenhænge inden offshoreindustrien – kun fantasien sætter grænser.

Samtidig kan der spares plads og vægt – og dermed energi og penge - ved at supplere traditionelle materialer i offshoreindustrien med plast, og for at hjælpe fantasien på vej arrangerede delprojektet Substitution af Materialer Offshore torsdag 11. november en idégenereringsdag for alle interesserede virksomheder. Her var ordet frit til at foreslå leverandører nye måder at anvende plastkompositter i offshoreindustrien.

”Man kan spørge, om det er offshorebranchen der skal komme til plastindustrien og sige hvad de har brug for, eller om det er plastindustrien som skal komme med forslag til offshorebranchen. Det væsentlige er, at vi nu har taget hul på processen, siger delprojektleder Bente Nedergaard Christensen, Plast Center Danmark.

”Idegenereringsdagen er et udtryk for en erkendelse af nogle behov og en indstilling om, at vi kan gøre noget for at løse problemerne”, forklarede Bente Nedergaard  Christensen, Plast Center Danmark.

Et halvthundrede deltagere bidrog med ideer til idegenererigsdagen, som blev afholdt på Aalborg Universitet Esbjerg. I løbet af dagen blev tavler med ideerne til anvendelsesmulihgheder overdækket med små idesedler, og leverandører, kunder, repræsentanter fra branche- og interesseorganisationer – alle bidrog med forslag til, hvor plastkompositter med fordel kan anvendes som supplement til stål i offshoreindustrien. Mange deltagerere kunne efter arrangementet rejse hjem med ny inspirations til produktions- og salgsafdelingerne.

”Vi kan lægge eksempelvis mekaniske, elektriske eller andre egenskaber ind i vores plastprodukter, men vi har begrænset viden om, hvad offshoreindustrien har af krav og standarder. Så vi deltager i dag i håbet om at få en dialog med offshoreindustrien om behovet for nye løsninger, sagde Birgitte Møller Hansen, fra Elektro-Isola med speciale i højtrykskompositmaterialer.

De mange forslag til anvendelsesmuligheder af plast i offshoreindustrien blev noteret og systematiseret for senere at blive samlet i et idekatalog, som deltagerne i idégenereringsdagen samt projektpartnerne får.