Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Værktøjer til leverandører der vil mere offshore

Tilbage

25-11-2010

Delprojekt Offshore Supply skal styrke dansk virksomheders konkurrenceevne ved at flere danske leverandører indtræder i sektoren.

Utilsigtede overtrædelser i Offshore sektoren med ulykker til følge kan undgås! Samtidig kan offshore olie- og gassektorens lovmæssige krav til operatørerne virke omfattende og vanskelige at overskue. Hertil kommer de leverandørkrav, der er til underleverandører i sektoren. Der er tale om omfattende formelle og uformelle nationale og internationale krav i branchen. Hidtil har det været uhyre vanskeligt at overskue disse spilleregler for etablerede virksomheder og især for de der ønsker at indtræde på dette kæmpemarked.

Hvis de lov- og branchemæssige regelsæt er for uoverskuelige og komplekse at arbejde med for leverandørerne, er der større risiko for utilsigtede overtrædelser opstår, hvilket kan føre til fatale ulykker. Ligeledes gør kompleksiteten at de måske bedste leverandører afholder sig fra dette marked. Derved reduceres udviklingspresset i branchen, der ellers vil medvirke til branchens innovative udvikling, og konkurrenceevne både nationalt og internationalt.

Derfor har delprojekt Offshore Supply siden projektets start i marts 2010 haft fokus på at skabe overblik over branchemæssige krav der findes, nationalt og internationalt. Bureau Veritas har stået i spidsen for en omfattende analysefase der stort set blev færdig i august 2010. Viden opsamlingen i denne afgørende fase har været særdeles omfattende og er baseret på opsamling af kendte lov og branchekrav. Desuden er der gennemført en lang række interviews af operatører og hovedleverandører, for blandt andet, at få afklaret hvilke typiske leverandørkriterier der reelt gælder, hvordan og hvilke formelle og uformelle spilleregler der gælder officielt, uofficielt og kulturelt.           

Dette omfattende materiale har været igennem en konvertering til brugbare værktøjer for leverandører, der har et strategisk ønske om at indtræde på dette krævende, men lukrative og globale marked. Værktøjerne skal hjælpe nye og eksisterende leverandører til en lettere indtrædelse som leverandør til offshore olie- og gasindustrien.

”Værktøjerne blev præsenteret første gang på halvårskonferencen i november, og til februar forventer vi at kunne bringe værktøjerne i konkret anvendelse i udvalgte virksomheder. De virksomheder, der udvælges i metodeafprøvningsfasen, har typisk en begrænset erfaring med branchen, men ønsker at udnytte markedspotentialet med det de allerede kan, eller har nye produkter eller services offshore branchen har behov for”, siger delprojektleder Michael Ahring Petersen, Offshore Supply.