Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Advisory board drøftede uddannelser

Tilbage

10-02-2011

Som en del af delprojekt "Koordinering og udvikling af offshoreuddannelser" mødtes advisory board til statusmøde 9. februar, hvor deltagerne blandt andet kunne høre om den nye organisation Global Wind Organisation.

På mødet fortalte en række indbudte talere om mulighederne inden for sikkerheds- og beredskabsuddannelser, ligesom  Safety Specialist Lars Odby fra Vestas Wind Systems A/S fortalte om et nyt initiativ, Global Wind Organisation - GWO - et samarbejde mellem mølleejere og producenter.

Målet med det nye initiativ er gennem samarbejde på tværs i branchen at sikre fælles standarder og harmonisering inden for sikkerhedsuddannelse for at sikre optimal sikkerhed og samtidig undgå omkostninger til unødig efteruddannelse.

”Man kan sige, GWO er skabt i frustration. Det sker, at der ikke er nok til at fylde et virksomhedsspecifikt sikkerhedskursus, og at man derfor enten betaler for meget for kurset eller må sætte ellers kompetente medarbejdere på stand by indtil de har opnået den nødvendige efteruddannelse. Andre virksomheder står i den situation, at deres medarbejdere først har deltaget i et femdages sikkerhedskursus for at arbejde et halv år for én vindmøllevirksomhed, for siden at skulle på stort set samme femdages kursus for en anden vindmøllevirksomhed. Ved at aftale fælles standarder kan vi skabe enighed om indholdet af sikkerhedsuddannelser. Det er der både tidsmæssige og økonomiske gevinster ved, forklarede Lars Odby deltagerne ved advisory board mødet.

Det næste møde i delprojektets advisory board finder sted 11.maj 2011 kl. 8.30-13.00, og yderligere oplysninger om mødet kan fås hos delprojektleder Sigurd Bløndal.