Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Energi på havet – et historisk projekt

Tilbage

01-12-2010

Mange samarbejder om det fælles mål at styrke offshoreindustrien gennem det ambitiøse erhvervsudviklingsprojekt Energi på havet.

Det var et usædvanligt projekt, som blev søsat i marts 2010, da Energi på havet blev præsenteret ved en kick off konference i Esbjerg. Aldrig har der været iværksat et så omfattende udviklingsprojekt inden for offshoreindustrien, og aldrig har så mange virksomheder, organisationer, uddannelsessteder og myndigheder samarbejdet med det fælles mål at styrke offshoreindustrien.

Energi på Havet er således et historisk udviklingsprojekt med det mål at sætte offshoresektoren og Sydvestdanmark på verdenskortet. € 4.9 millioner er der over tre år afsat til at skabe vækst og arbejdspladser gennem en lang række initiativer. Offshoreindustriens muligheder skal styrkes, der skal skabes bedre betingelser for underleverandører, lokale og regionale uddannelsesinstitutioner sikres de bedste betingelser for at tiltrække flere studerende, og nye, miljøvenlige og ressourcebesparende materialer skal introduceres.

Tilgangen af nye virksomheder til offshorindustrien og vækst i de bestående virksomheder skal sikre beskæftigelsen inden for olie- og gasindvinding samt havvindmøller i fremtiden. Særligt små og mellemstore virksomheder skal hjælpes med rådgivning og konkrete værktøjer til at komme ind på offshoremarkedet, og det er målet at øge antallet af beskæftigede i offshoreindustrien fra 13.000 i 2008 til 20.000 beskæftigede i 2020.

Udover selve hovedprojektet består Energi på Havet af fem delprojekter, som på hver sin måde skal medvirke til at skabe arbejdspladser og give fornyet styrke til offshoreindustrien.

Substitution af materialer offshore
Fokus på mulighederne for omkostningsreduktion og energibesparelser ved at supplere traditionelle materialer med plastkompositter

Koordinering og udvikling af offshoreuddannelser
Koordinering af fremtidens udbud af uddannelser inden for offshoreindustrien, så uddannelserne matcher efterspørgslen

Rekruttering og profilering
Udvikling af fremtidens medarbejdere og studerende gennem en styrket profilering af uddannelses- og karreieremuligheder

Offshore vindsektoren - forskning
Udvikling af offshore vind sektoren med afsæt i offshore olie- og gasklyngens erfaringer og kompetencer

Offshore Supply
Udvikling af små og mellemstore virksomheders muligheder som leverandør til offshoreindustrien

Næste konference om Energi på havet afholdes 3. maj 2011. Læs her om den næste halvårskonference og tilmelding.

Omtalen af Energi på havet og delprojekterne er også omtalt i Offshore Center Danmarks magasin ON/OFF News 26, der kan downloades her.