Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Vellykket bølge camp

Tilbage

12-03-2011

Humøret var højt og ideerne skvulpede lystigt i land ved bølge campen 10.-11. marts under delprojekt ”Rekruttering og Profilering”.

Bølgerne gik bogstaveligt talt højt, og mange nåede at blive godt våde ved bølge campen 10.-11. marts. Men både arrangører og deltagere var enige om, at campen har været en succes. Der kom mange brugbare ideer frem til afprøvning på fremtidens bølgekraftanlæg, og deltagerne havde haft det sjovt og også lært noget.

”Det er dejligt at se, at eleverne både teoretisk og kreativt er godt med, og de har forstået at kombinere den teoretiske viden med praktiske løsninger, konstaterer Niels Arpe Hansen fra Wave Star Energy, der står bag et bølgekraft testanlæg i Hanstholm.

Niels Arpe Hansen stod selv ved bølgekraft anlægget i model 1:40 og fortalte om de hidtidige forsøg med at få energi ud af bølgerne, og de 42 elever fra gymnasier i Esbjerg, Ribe, Varde, Vejen og Grindsted lyttede godt efter og fik med hjælp fra lærere fra universitetet og gymnasierne både afprøvet deres opfindelser og fik lov til at opleve, hvad det kan føre med sig at læse på universitetet.

”Udefra virker tekniske fag måske lidt kedeligt, men et arrangement som denne 24 timers camp viser jo meget tydeligt, at det er ikke kedeligt”, siger Jesper Larsen fra Ribe Katedralskole.

”Det har været sjovt at prøve i praksis, i stedet for bare at sidde og regne på nogle modeller”, lød det fra en af de andre 42 deltagere.

Flere af deltagerne gav udtryk for, at bølge campen har været med til inspirere dem til at arbejde med energi i fremtiden. Blandt dem Liv Wiberg Aagaard fra Esbjerg Gymnasium og HF, som godt nok allerede har afstukket vejen til en teknisk/teoretisk uddannelse, men som også fik et kick ud af at deltage på campen.

”Man får den der opfinderfølelse og en fornemmelse af at have været med til at skabe noget, og jeg synes, det har været meget spændende at være med. Det er også fedt at få så meget viden, man rent faktisk kan bruge til noget. Jeg tror da helt sikkert, jeg vil bruge noget af inputtet fra bølge campen, når jeg skal til at skrive studieretningsopgave, fortalte Liv Wiberg Aagaard.

Se flere billeder fra 24 timers bølge camp på Flickr

Bølge campen er blevet godt dækket af medierne. Læs, se og lyt udvalgte indslag her:

TV Syd http://www.tvsyd.dk/artikel/85873?autoplay=1&video_id=33636

DR P4 Esbjerg http://www.dr.dk/P4/Esbjerg/Nyheder/Esbjerg/2011/03/09/094615.htm

Jydske Vestkysten http://www.jv.dk/artikel/1082455:Esbjerg--Boelgerne-gik-hoejt-paa-universitetet-i-Esbjerg

Aalborg Universitet http://www.aau.dk/Nyheder/Vis+nyhed/begejstring-over-boelgeenergi-camp-i-esbjerg.cid38251

Aalborg Universitet http://www.youtube.com/watch?v=_RY5ZVwf9Ec