Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Offshore vind delprojekt arrangerer info-møde

Tilbage

14-04-2011

Delprojekt Offshore vindsektoren - forskning klar med en lang række tiltag, som skal sikre beskæftigelsen i branchen

Delprojektet Offshore vindsektoren – forskning arrangerer informationsmøde i juni i forbindelse med opstart af et større udviklingsprojekt for omkring 15 virksomheder, der enten har et strategisk mål om at trænge ind i offshore vindmøllebranchen, eller som er i branchen og som vil intensivere aktiviteterne.

Hver af de deltagende virksomheder vil få udarbejdet en strategisk profil og få mulighed for at deltage i en række netværksmøder, hvor centrale muligheder og problemstillinger i branchen præsenteres. Endelig vil der blive præsenteret en række udviklingsprojekter, som man eventuelt kan deltage i. Ligeledes vil der være mulighed for at særlig interesserede virksomheder kan få udarbejdet en specifik udviklingsplan.

Delprojektleder Svend Ole Madsen fra Syddansk Universitet i Esbjerg oplyser desuden, at der i øjeblikket arbejdes på en business case, som fokuserer på, hvordan et effektivt samspil mellem en mindre og en stor virksomheder kan være en fordel for begge parter. Den konkrete case belyser ventilationsvirksomheden PrimaVent´s inddragelse i udvikling, fremstilling og servicering af et ventilationssystem til en ny produktionshal for virksomheden DS-SM, Rødekro.

Også inde for offshore vind klynger arbejdes der med flere konkrete tiltag.

”Det er centralt for projektet, Offshore vindsektoren - forskning, at få analyseret, hvilke muligheder der er for at overføre kompetencer fra olie- gasindustrien til vindmølleindustrien. Det arbejde er igangsat og afsluttes foråret 2012. Ligeledes er der sat fokus på, hvordan nye klynger opstår. Her tages der udgangspunkt i studier af serviceklyngen på Rømø og safety and security klyngen i Esbjerg området”, fortæller Svend Ole Madsen.

Endeligt er der iværksat en værdikædeanalyse af offshore vind aktiviteterne. Projektet vil specifikt omhandle serviceområdet, installationsområdet og produktionsaktiviteterne. Projektet afsluttes forår 2012.