Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Offshore Supply baner vejen

Tilbage

05-04-2011

Delprojektet har afsluttet første fase af projektet, som skal bane vejen for flere nye leverandører til offshoreindustrien

Analysefasen for delprojekt Offshore Supply er afsluttet. Denne fase gik ud på at få afklaret, hvilke officielle og uofficielle krav offshore olie og gas, branchen stiller til leverandørerne og samtidig få afklaret hvile kvalificeringskrav, der stilles. Desuden har fasen også givet er godt indblik i, hvilke juridiske og forsikringsmæssige forhold leverandører bør være opmærksomme på.

Fasen har resulteret i et værktøj for leverandører, der gør det mere overskueligt og lettere for danske leverandører at indtræde og udvikle dette markedssegment på dansk sokkel. Arbejdet fortsætter nu med internationalisere værktøjet med fokus på Norge og Qatar. Desuden oprettes en værktøjsportal, der giver adgang til viden og værktøjer, som interaktivt kan medvirke til at kvalificere leverandører til Offshore branchen, med fokus på olie og gas.

Flere virksomheder får muligheden
Projektet har mulighed for at afprøve værktøjet ude i 10 udvalgte virksomheder, der ønsker at indtræde eller udvide deres rolle som leverandør til Offshore Olie og Gas på dansk sokkel, i første omgang. Mange virksomheder har fulgt projektet siden starten i marts 2010 og der er allerede indgået aftaler med en række spændende og ambitiøse virksomheder. Pilotforløbene påbegyndes i maj 2011 og forventes afsluttet omkring årsskiftet.

Februar 2012 vil 10 nye virksomheder få mulighed for at indgå i nye forløb, der har til formål at teste værktøjet med international fokus, der er tilrettet branchen i Norge og Qatar.

Virksomheder, der officielt indgår i delprojektet, vil også kunne deltage i en række andre supplerende aktiviteter som fx netværk og udviklingsgrupper med særlige fokusområder.

Interesserede er velkommen til at kontakte delprojektleder for Offshore Supply, Michael Ahring Petersen.