Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Fuld kraft frem i offshoreindustrien

Tilbage

04-05-2011

Offshoreindustrien er i fremgang, og der er mange muligheder for vækst - ikke mindst for nye virksomheder, lød det fra årskonferencen 3. maj under Energi på havet.

Med 110 deltagere på Energi på havets konference 3. maj er der stor fokus på udviklingsmulighederne i offshoreindustrien. Konferencen blev en status på de mange tiltag, der hidtil er iværksat i Energi på havet, og fokus var på de muligheder, der fortsat er i sektoren.

”Med en oliepris på over 120 dollar er der en optimisme og en boblende investerings lyst hos olie- og gasoperatørerne, som sjældent set før. Dette begynder også at smitte af hos rådgiverne og underleverandørerne, og behovet for kvalificeret arbejdskraft er i markant stigning. Dette giver også nye ønsker til uddannelses- og forsknings institutionerne i Danmark”, sagde direktør Peter Blach i sin velkomsttale på konferencen. Og han fortsatte:

”Nationalt er en række nye offshore udbygningsprojekter på trapperne, og internationalt har både Mærsk Olie og Gas samt DONG Energy sat gang i massive investeringer i det seneste år, eksempelvis i Qatar, Norge, England, den Mexicanske Golf samt Brasilien. Også rigtigt mange små- og mellemstore virksomheder er begyndt at se sig om efter nye markeder. På store danske fælles stande det seneste halve år på olie messer som i Brasilien samt eksport fremstød i Norge, Angola og Irak har der været deltagelse af rigtig mange mellemstore og også mindre virksomheder – et tegn på at optimismen for alvor er på vej igen i olie og gas sektoren.”

Konferencen var ikke mindst henvendt til de mange små og mellemstore virksomheder, som overvejer at engagerer sig i offshoreindustrien, men som endnu ikke har taget det afgørende spring. At mange er interesseret i at komme i gang, vidnede det store fremmøde om, og deltagerne kunne ikke være i tvivl om, at der fortsat er store muligheder som leverandør i branchen.

Udviklingsprojektet Energi På Havet, har været begunstiget af en fantastisk medvind i sit første år, hvor alle indikatorer peger ”Fuld Kraft Frem” for offshore sektoren. Der har været et reelt behov, for en række af de initiativer, der er blevet søsat”, sagde Peter Blach.

Yderligere billeder fra konferencen: