Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Unge bølgeenergi-opfindere på inspirerende vindertur

Tilbage

11-05-2011

Vinderne af forårets bølgeenergi-camp på Aalborg Universitet Esbjerg fik både fagligt input og rod i frisuren, da de blev præmieret med en vindblæst udflugt til det store testanlæg ved Hanstholm.

Selskabet bag det store Wave Star anlæg i Hanstholm var medarrangør af den succesfulde bølgeenergi-camp i Esbjerg i marts, og virksomheden leverede også belønningen til vinderne i form af en invitation til at besøge prototypen i Hanstholm. Med solskin, kraftig blæst fra søsiden og en bølgehøjde på mellem 1,1 og 1,7 meter var betingelserne noget nær perfekte, da de seks piger og fire drenge fra sydjyske gymnasier tilbagelagde de sidste 300 meter fra land ud til anlægget, som ligger på syv meters vanddybde.

"Det var lidt af en kamp mod vinden, så det gav fra start et godt indtryk af de kræfter, et bølgeanlæg skal kunne holde til. Eleverne fik en lærerig rundvisning i værkstedet, maskinrummet og kontrolrummet, hvor avanceret udstyr overvåger driften. De kom op på dækket, så de kunne se flyderne blive sat i gang, samtidig med at de skulle holde sig godt fast i blæsten, fortæller projektleder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg, som også selv fik en oplevelse for livet."

Læs mere om vindernes besøg hos Wave Star Energy her.