Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Bureau Veritas bag nyttige værktøjer til Energi på havet

Tilbage

22-09-2011

Har udviklet særligt kompetencehjul til Energi på havets deltagere på delprojektet Offshore Supply.

Virksomheder med interesse i at komme ind på det internationale offshoremarked er klædt godt på ved deltagelse i Energi på havets delprojekter. Udover at være med i et stadigt voksende netværk af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og myndigheder med det fælles mål at skabe vækst for offshoreindustrien, er der mange nyttige værktøjer, som kan hjælpe virksomhed med at identificere styrker og svagheder i bestræbelserne på at engagere sig på det internationale offshoremarked.

Delprojektleder Michael Ahring Petersen fra delprojektet Offshore Supply har blandt andet allieret sig med inspektions- og certificeringsvirksomheden Bureau Veritas og teknologicentret FORCE Technology til udvikling af et sæt værktøjer, som kan hjælpe virksomhederne på vej. Det er blevet til ”Kompetencehjulet”, der beskriver og identificerer 27 områder i virksomheden, og på baggrund af resultaterne i den omfattende analyse af alt fra virksomhedens aktuelle renomme og markedsføringsindsats til fremtidens kundekrav kan virksomheden bedre sætte sig realistiske mål for fremtidens vækst.

”Med hjælp fra Bureau Veritas og FORCE Technology kan vi hjælpe med at afklare, om virksomheden reelt er kvalificeret til at indtræde eller udvikle sig indenfor offshoresektoren. Det er nemlig ret afgørende, at virksomheden besidder de nødvendige kompetencer for at kunne fungere som leverandør, og virksomheden får afklaret, hvilke kvalifikationer der med fordel bør udvikles forud for en eventuel indtrædelse eller ekspansion i branchen og et bud på hvordan”, konstaterer Michael Ahring Petersen, som til dagligt er konsulent i Business Kolding.

Værktøjerne er baseret på interviews af koncessionshavere som Mærsk Olie og Gas og hovedleverandører til offshoreindustrien, og fokus er været de krav, branchen stiller omkring forhold såsom de generelle lovkrav, produktlovgivning, kundekrav, forsikring og kvalitetsledelsessystemer inden for miljø- og arbejdsmiljø.

Kompetencehjulet er beskrevet på www.offshore-supply.dk, hvor man også finder en liste over deltagere i delprojektet og anden nyttig information.