Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Aalborg Universitet Esbjerg på charmeoffensiv

Tilbage

20-09-2011

Havde inviteret 80 undervisere og vejledere til inspirationsdag 19. september på campus i Esbjerg under overskriften ”Offshore – Hvad er det?”

Offshoreindustrien er en både spændende og fremtidssikret branche at arbejde inden for, og det gjorde repræsentanter for delprojektet Rekruttering og Profilering alt for at overbevise deltagerne om ved et arrangement under Energi på havet mandag 19. september på Aalborg Universitet Esbjerg.

Under overskriften ”Offshore – Hvad er det?” kunne deltagerne høre om olie- og gasboringer i Nordsøen, og om det store arbejde med at skaffe energien op af undergrunden samt og om de spændende udfordringer inden for havvindmøllesektoren og bølgeenergi.

Med delprojektleder Tove Morell og lektor Torben Rosenørn fra Aalborg Universitet i spidsen blev de forskellige indlægsholdere præsenteret, og der var også en direkte opfordring til de omkring 80 tilmeldte deltagere til at have offshoreindustrien i tankerne som karrierevej – hvad enten man som studerende står over for at vælge studie, eller man som lærer eller vejleder skal hjælpe unge med studievalg.

”Kan vi eksempelvis få inspireret nogle af de unge fra 7.-9. klasserne til at uddannelse sig til offshoreindustrien vil det være rigtig godt. Vi får et stigende behov for dygtige hoveder, hvis vi skal opretholde produktiviteten i Nordsøen, og det gælder om at få fat i de unge allerede i folkeskolen”, sagde Torben Rosenørn blandt andet.

”Undervisningsmæssigt er der mange temaer, man kan tage op om offshoreindustrien i undervisningen, og der kan laves mange sjove eksperimenter baseret på viden om offshoreindustrien” fortsatte Torben Rosenørn.

Blandt andre Mærsk Olie og Gas, Vestas og DONG Energy var inviteret til at fortælle om nogle af deres projekter, og med hjælp fra tekniske tegninger og Power Point præsentationer blev deltagerne belært om processen på en platform i Nordsøen, og om hvordan en havvindmølle og bølgeenergianlæg fungerer – og spørgelysten var stor, inden deltagerne kunne slutte dagen af med en sodavand og frugt med mulighed for at tale med nogle af indlægsholderne.

Arrangementet ”Offshore – Hvad er det?” er at af flere initiativer under delprojektet Rekruttering og Profilering” i bestræbelserne på at skaffe flere studerende til Esbjerg. Tidligere er der afholdt en 24 timers bølge camp for unge med lyst til at høre mere om bølgeenergi, og delprojektleder Tove Morell vil senere annoncere andre spændende tiltag.