Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Tyskland er fremtidens marked

Tilbage

23-09-2011

Omfattende analysearbejde iværksat af Energi på havets delprojekter fremlægges på midtvejskonferencen 5 oktober og skal synliggøre offshoreindustriens styrker og muligheder.

Op til årskonferencen i Energi på havet er der foretaget ikke mindre end tre forskellige analyser af offshoreindustrien. Det omfattende analysearbejde skal synliggøre offshoreindustriens styrker og muligheder, og resultaterne fra de tre analyser bliver fremlagt på midtvejskonferencen 5. oktober.

Sammen med makroøkonomiske analyser om offshoreindustriens betydning for Esbjerg og den syddanske region er der iværksat en analyse af materialer i offshoreindustrien samt en analyse, som skal bane vejen for nye uddannelsestiltag inden for offshoreindustrien. Sidstnævnte analyse anbefaler at se mod Tyskland med henblik på at markedsføre efteruddannelse til ansatte inden for offshore vind sektoren.

”Med en samlet og mere intensiv markedsføring kan man forestille sig en yderligere internationalisering af højere, teknisk efteruddannelse inden for offshore vind. Og af de undersøgte markeder virker det til, at det tyske marked er det mest interessante. Der er således tale om store projekter beliggende tæt på det sydlige Danmark”, konstaterede Jakob Stoumann Jensen fra Oxford Research, da han gennemgik analysens anbefalinger på et formøde i delprojektet Koordinering og Udvikling af Offshoreuddannelser’s Advisory Board forud for konferencen.

Analysen ”Udbuddet og behovet for kompetenceudvikling inden for offshore energisektoren i Danmark, Norge, England og Tyskland” er udarbejdet af Oxford Research for AMU-Vest og Energi på havet, og analysen danner grundlag for en række konklusioner, som ikke kun fremhæver branchens styrker med også fremtidige udfordringer. Blandt konklusionerne kan nævnes

  • På de attraktive, internationale tekniske offshore markeder ser internationaliseringspotentialet for danske udbydere af olie- og gaskurser ud til at være meget lille
  • Kundepotentialet for udbyderne af kurser og efteruddannelse ligger primært hos mindre underleverandører til offshoresektoren
  • Af de undersøgte markeder virker det tyske offshore vind marked som det mest lovende, blandt andet har det nordtyske marked generelt svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft
  • Hvis de danske udbydere vil erobre markedsandele, er anbefalingen at samarbejde for at udbyde specialiserede kurser

”Det går stærkt i offshore vind sektoren, og hvis Danmark også i fremtiden vil gøre sig gældende på det internationale marked, er samarbejde vejen frem”, siger Jakob Stoumann Jensen forud for midtvejskonferencen.

Resultaterne af analysen ”Udbuddet og behovet for kompetenceudvikling inden for offshore energisektoren i Danmark, Norge, England og Tyskland” fremlægges på midtvejskonferencen 5. oktober og kan efterfølgende downloades i fuld længde på www.energipaahavet.dk.

For yderligere spørgsmål omfattende rapporten eller offshore energi uddannelser henvises til delprojektleder Sigurd Bløndal AMU Vest - sb@amu-vest.dk - telefon 79 14 03 07.