Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Camp skal sikre arbejdskraft til offshore-energiindustrien

Tilbage

15-11-2011

Finanskrise og arbejdsløshed er begreber, der bliver brugt flittigt i disse år, men ikke i offshore-energiindustrien. Her mangler man nemlig arbejdskraft, men det skal der ændres på, og et af midlerne er en bioenergicamp, som det EU–støttede projekt Energi på havet afholder sammen med Rybners Gymnasium, Varde Gymnasium, Teknisk Gymnasium Esbjerg og Aalborg Universitet Esbjerg.

- Der er masser af myter om offshore-energibranchen, blandt andet at man altid render rundt i en orange kedeldragt og bliver beskidt, og myterne gør, at de unge vælger offshore-industrien fra. Men branchen er så meget mere end myterne, og det vil vi gerne gøre de unge opmærksomme på, så de får øjnene op for mulighederne i offshore-energiindustrien, og det kan bioenergicampen hjælpe med til, siger Tove Morell, der er projektleder for Rekruttering og profilering, som er et delprojekt i Energi på havet.

Bioenergicampen giver 34 særligt udvalgte gymnasieelever fra syv  gymnasier  mulighed for at mødes og i samarbejde med faglige eksperter at finde på nye løsninger inden for områder som dyrkning af alger, produktion af biogas – og biogasanlæg, og endelig bliver der mulighed for at forske mere i, hvilke typer brændstof man egentligt kan få fra et biogasanlæg. Campen afvikles over to omgange. Første gang er den 10. november, hvor deltagerne laver forberedelser til den egentlige camp, som finder sted på Aalborg Universitet Esbjerg fra den 14. november klokken 15 til næste dag samme tid.

- Det giver noget særligt, når campdeltagerne er samlet 24 timer i træk. De kommer til at lære hinanden og de faglige eksperter bedre at kende, og der bliver bedre mulighed for at lave nogle længerevarende forsøg og for at eksperimentere. Semco Maritime vil som optakt til arbejdet i laboratorierne holde et inspirationsforedrag om vind og olie & gas, og det foredrag vil sammen med forsøgene være med til at åbne deltagernes øjne for den spændende branche, som offshore-energi industrien er, siger Tove Morell.

Målet med Energi på havet er, at der skal være 20.000 arbejdspladser inden for branchen i 2020. I 2008 var der 13.000, og en stor del af de 13.000 er gået eller er på vej til at gå på pension, så der skal virkelig rekrutteres mange, så hvad hjælper det egentligt at afholde en camp for ”bare” 34 gymnasieelever?

- Med en camp som den her når vi længere ud end til de 34 deltagere, der er med. Når de kommer tilbage på deres gymnasier, fortæller de nemlig de gode historier om offshore-energibranchen, og de 34 kommer dermed til at fungere som ambassadører, siger Tove Morell.

Og ambassadørerne har en vigtig opgave.

- Offshore-energiindustrien har stor betydning for de sydvestjyske kommuner omkring Esbjerg, og industriens fremtid er afhængig af, at det kan lade sig gøre at tiltrække det nødvendige antal studerende og kvalificerede medarbejdere, og det håber vi at nå et stykke på vej hen mod med bioenergicampen, siger Tove Morell.

Yderligere information om campen hos projektleder Tove Morell, Aalborg Universitet Esbjerg, mobil 2929 3960.