Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Få vist vejen til nye kunder - konference 17. januar

Tilbage

06-01-2012

Konference for alle virksomheder, der vil have andel i et voksende marked inden for offshore olie- og gassektoren

De seneste ti år er der investeret 55 milliarder kroner alene i udbygning af olie- og gasfelterne i Nordsøen og et tocifret milliardbeløb i efterforskning efter nye felter. Også de kommende år forventes en massiv investering i olie- og gasindvindingen i Nordsøen, og der vil i mange år frem være behov for underleverandører til en lang række opgaver.

Det er på den baggrund, at projektet Energi på havet inviterer interesserede virksomheder til en konference 17. januar om mulighederne for at få andel i denne attraktive industri – samt muligheden for at deltage i et forløb, hvor virksomheder får afdækket egne styrker og muligheder med henblik på at komme ind på markedet.
 
”Jeg tror, der er mange, som ikke er klar over, hvor stor offshore olie- gassektoren egentlig er i Danmark. Men det er en enorm industri, som bidrager med 25-30 milliarder kroner om året alene i skatter og afgifter til staten, og som i mange år frem vil være arbejdsplads for rigtig mange mennesker – og internationalt er mulighederne endnu større. Vi giver nu interesserede virksomheder en hjælpende hånd for at afdække deres muligheder som leverandør til olie- gassektoren, for der er brug for dem”, siger delprojektleder Michael Ahring Petersen fra Energi på havet og erhvervsinitiativet Offshore Supply, som står bag konferencen 17. januar.
 
”Danmarks industri er kendetegnet ved mindre og mellemstore virksomheder, som har lettere ved hurtig omstilling og markedstilpasning – et vigtigt konkurrenceparameter i dag. Samtidig er det for mindre virksomheder en udfordring at etablere eksport og kunne dokumenterer sine kvalifikationer og være ”til stede” der, hvor det giver den ønskede effekt. Med erhvervsinitiativet Offshore Supply hjælper vi med at vise vejen til kunder, og det fortæller vi mere om på konferencen”, forklarer Michael Ahring Petersen.
 
Konferencen finder sted 17. januar klokken 14-17 på Esbjerg Højskole, og det overordnede fokus vil være på et 6-12 måneders forløb, interesserede virksomheder vil få tilbudt. Forløbet omhandler blandt andet:
 
Kompetencescreening for bestemmelse af kvalificeringsniveau
Afklaring af strategisk retning
Aktuelle indtrædelsesbarrierer for netop din virksomhed
Netværk med omkring andre virksomheder med fokus på Olie og Gas sektorenen
Mulighed for vækst alliancer
Delegations- og ekspeditions events 
Fælles messeaktiviteter 
Din virksomhed bliver guidet hele ”Vejen til offshore kunderne”
 
Også en række praktiske værktøjer til afdækning af styrker og muligheder vil blive præsenteret på konferencen, og disse værktøjer er gratis at benytte. De kan ligeledes downloades på www.offshore-supply.dk.
 
”På konferencen og undervejs i forløbet vil der blive rig muligt at dele erfaringer og samarbejde med andre pilotvirksomheder. Intentionerne er naturligvis at kunne medvirke til at gøre det lettere for leverandører, som ønsker at styrke deres position i offshore olie- og gassektoren”, siger Michael Ahring Petersen.
 
Offshore Supply har siden 2010 understøttet mindre og mellemstore virksomheder, der har vilje til internationalt vækst indenfor offshore olie og gassektoren. Projektet er delprojekt under Energi på havet, der er Regions Syddanmarks store satsning for udvikling af sektoren i regionen og med videncentret Offshore Center Danmark som overordnet projektansvarlig.