Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Skoles emneuge får eksperthjælp fra universitet og erhvervsliv

Tilbage

07-02-2012

Biogasproduktion med alger og optimal placering af vindmøller er et par af de udfordringer, eleverne på en sydjysk skole har eksperimenteret med på en emneuge om energi. Et nyt koncept sikrer eleverne faglig hjælp fra virksomheder i energibranchen og Aalborg Universitet Esbjerg.

Skoleleder Ole Korsholm Nielsen fra Friskolen i Bramming har store forventninger til det usædvanlige samarbejde, som både kan motivere eleverne og skolens egne lærere:

"Når gæster fra universitetet og erhvervslivet møder op på friskolen, viser det, at de tager eleverne alvorligt. Det må styrke elevernes interesse for at lære noget mere. At få gæster udefra er også en motivationsfaktor for skolens personale. Det udfordrer os til at planlægge sammen og tænke på, hvad vores eget fag kan bidrage med", forklarer Ole Korsholm Nielsen.

Assistancen til emneugen i Bramming er en del af det EU-støttede projekt ”Energi på havet”. Et af projektets langsigtede mål er at gøre unge interesserede i de tekniske og naturvidenskabelige fag og uddannelser, som energibranchen efterspørger.

"Derfor vil vi meget gerne have et tættere samarbejde med grundskolen. Det er i den alder, vi har mulighed for at påvirke dem, hvis vi kan vise, at naturvidenskab og teknik er spændende at arbejde med. Derfor har vi også en ambition om at rulle konceptet ud andre steder på baggrund af de erfaringer, vi får i Bramming i denne uge", siger delprojektleder Tove Morell fra Aalborg Universitet Esbjerg.

Emneugen er tværfaglig, og derfor kommer eleverne eksempelvis til at føre en daglig engelsksproget log over deres aktiviteter. Hvis det går som planlagt, vil de blandt andet kunne rapportere om vindmølle-målinger med LEGO-modeller, forsøg med bølgeenergi og analyser af kulstofkredsløb og CO2-udslip fra fossile brændsler.