Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Fredericia Maskinmesterskole udbyder ny valgfagslinje med navnet Energi på havet

Tilbage

09-02-2012

Fredericia Maskinmesterskole bag ny linie på skolen som skal få flere unge til at interessere sig for offshoreindustrien.

 

Offshorebranchens akutte behov for højtuddannede teknikere, har inspireret Fredericia Maskinmesterskole til at udbyde en valgfagslinje med navnet Energi på havet - inspireret af udviklingsprojektet af samme navn.
 
Valgfagslinjen kommer til at bestå af fagmoduler indeholdende emner indenfor: olie og gas, vind- og bølgeenergi mm. Skolen inddrager interesserede offshorevirksomheder i udviklingen af modulerne samt i dele af undervisningen i form af gæsteundervisere. Et af målene er, at de studerende som vælger denne valgfagslinje, skal gennemgå et grundlæggende offshore sikkerhedskursus så de får mulighed for at komme i bachelorpraktik på f.eks. en platform og skrive tilhørende projekt af emner herfra.
 
Fredericia Maskinmesterskole har ansat en ny koordinator til projektet med erfaring fra offshore branchen ligesom skolen foreløbig har indgået samarbejdsaftaler med: SEMCO Maritime, DONG Energi, A2SEA, Rambøll og senest Maersk Oil.

Planen er, at de første studerende starter på valgfagslinjen ”Energi på havet” i efteråret 2012 og at disse studerende vil være færdiguddannede ultimo 2013.

Med ovennævnte initiativ håber Fredericia Maskinmesterskole at kunne bidrage til regeringens plan om at 60 procent af en ungdomsårgang får en videregående uddannelse, samt at kunne imødekomme offshore branchens akutte behov for nye ressourcer.