Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Offshore Supply giver virksomhederne medvind

Tilbage

20-06-2012

Stor succes med at opkvalificere virksomheder som leverandører til offshoreindustrien. Flere virksomheder har opnået ordrer efter at have deltaget i et uddannelsesforløb under delprojekt Offshore Supply.

I starten af 2012 kunne delprojektet Offshore Supply aflevere det første hold virksomheder, som har fulgt delprojektets opkvalificeringstilbud. Tilbuddet gik ud på opkvalificere virksomheden på udvalgte fokusområder med henblik på at komme ind på markedet som leverandør til offshoreindustrien.

Syv virksomheder gennemførte forløbet, og næsten alle er blevet registreret i Achilles – et register over alle prækvalificerede leverandører til offshoreindustrien. Desuden har to virksomheder på nuværende tidspunkt fået ordrer, som de formentlig ikke ville have fået, hvis de ikke havde været med i projektet, vurderer delprojektleder Michael Ahring Petersen, Offshore Supply.
 
”Virksomhederne har gjort sig synlige i medierne og ved deltagelse i Energi på havets og Offshore Center Danmarks arrangementer. Sammen med opkvalificeringen har det medvirket til, at virksomhederne nu er 100 procent klar til at engagere sig i offshoresektoren”, siger Michael Ahring Petersen.
 
Det andet hold virksomheder er nu gået i gang med opkvalificeringsforløbet. 13 virksomheder er tilmeldt, og ligesom hold 1 er målet, at de skal forbedre deres muligheder som underleverandør for offshoresektoren.
 
”Virksomhederne opnår kvalifikationer, som også retter sig mod andre brancher. Det er et meget anvendeligt værktøj, vi udstyrer virksomhederne med”, siger Michael Ahring Petersen.
 
”Erfaringerne fra hold 1 har desuden gjort det muligt at forbedre forløbet for hold 2 på en række områder. Blandt andet stiller vi større krav til deltagerne på hold 2, end vi gjorde i starten. Men det har også gjort, at deltagerne virkelig engagerer sig og kan se formålet med opkvalificeringsforløbet”.
 
Læs mere om delprojekt Offshore Supply og muligheden for at deltage i opkvalificeringsforløbet på www.offshore-supply.dk