Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

3 danske virksomheder godkendt efter ny GWO standard

Tilbage

20-06-2012

AMU-Vest, Falck Nutec og Maersk Training er de første tre virksomheder i verden til at opnå godkendelse af den nye GWO standard for basis sikkerhedstræning. En standard som deltagerne i delprojektet Koordinering af Offshoreuddannelser under Energi på havet har været med til at formulere.

Tre danske virksomheder er som de første i verden blevet godkendt efter den nye, internationale GWO standard. En række af de største aktører i vindmølleindustrien er således gået sammen om at udarbejde ny standard for basis sikkerhedstræning under betegnelsen Global Wind Organisation som udtryk for ønsket om at formulere en standard til gavn for hele offshore vind sektoren.

Mange af havvundmølleindustriens aktører er repræsenteret i delprojektet Koordinering og Udvikling under Energi på havet, og de har haft mulighed for at kommentere de fælles internationale standarder, og i løbet af 2012 har Falck Nutec, Maersk Training og AMU-Vest opnået GWO-godkendelsen – som de første i verden.
 
”Hidtil har underleverandører til vindmølleindustrien været henvist til virksomhedsspecifikke kurser, som kun gjaldt et sted. Nu kan de nøjes med at sende medarbejderne på et standardkursus, der er godkendt af 10 af de største vindmølleproducenter og -ejere i Europa. Det er en gevinst for ikke kun leverandører, men for hele branchen”, siger Sales Manager Denmark Claus Nexø Hansen, Falck Nutec Esbjerg.
 
Som følge af GWO godkendelsen har AMU-Vest taget initiativ til en række nye kurser på engelsk for at kunne tilbyde kurserne internationalt, ligesom de har indgået partnerskab med Maersk Training om afvikling af kurser. Falck Nutec har i forvejen bred international appel med afdelinger og træningsfaciliteter world wide, og de tre danske leverandører af sikkerhedstræning har således sat sig grundigt på markedet for GWO basistræning.