Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Fuldt hus ved konference om mulighederne i offshoreindustrien

Tilbage

06-02-2013

Over 200 deltog da delprojekt Offshore Supply og DS Håndværk og Industri sammen med Offshore Center Danmark var værter ved en konference 4. februar om mulighederne for at blive leverandør til operatører og energiselskaber i offshoreindustrien

Interessen for at få adgang til offshoreindustrien og blive leverandør til olie- gas industrien og havvindmølleindustrien er stor blandt medlemmerne af DS Håndværk og Industri. Virksomhederne har de seneste år fået øjnene op for, at netop offshoreindustrien er midt i en markant vækstperiode og mangler kvalificerede underleverandører.

Hvordan man som virksomhed kommer i dialog med nøglespillerne i offshoresektoren var hovedtema for en konference 4. februar i Esbjerg arrangeret af videncentret for offshoreindustrien, Offshore Center Danmark, i samarbejde med DS Håndværk og Industri. Indbudte talere kom med gode idéer og fortalte om krav og udfordringer for virksomheder, der har lyst til at engagere sig i offshoreindustrien.
 
 
”Verden vil fortsat vækste, og der vil være brug for olie og gas i mange år fremover. Derudover er der rigtig travlt inden for havvindmøllesektoren. Vi har set gennem de seneste år, at der fortsat investeres massivt i udbygning af felterne i Nordsøen, og der planlægges yderligere havvindmølleparker. Det giver arbejde til en masse underleverandører”, konstaterer erhvervsudviklingschef Steen Hoeck Klausen, DS Håndværk og Industri.
 
”Konferencen 4. februar havde til formål at vise interesserede virksomheder, hvad der skal til, hvis de vil være med ude i den store verden. Vi har mange dygtige underleverandører i Danmark, og dem er der brug for internationalt, efterhånden som underleverandørerne følger operatørerne og producenterne med ud i verden”, fortsætter Steen Hoeck Klausen.
 
Lavpraktisk hjælp
Konferencen er en del af udviklingsprojektet Energi på havet, som skal skabe yderligere vækst i offshoreindustrien. Et af målene i det treårige projekt har været at være lavpraktiske: at give mindre virksomheder hjælp til skridt for skridt at blive hjulpet ind i offshoreindustrien.
 
”DS Håndværk og Industris medlemmer er allerede godt involveret i offshoresektoreen, men jeg er overbevist om, at mange flere vil komme til de kommende år, og konferencen har været med til at inspirere interesserede virksomheder”, siger Steen Hoeck Klausen.
 
Og med over 200 deltagende virksomheder virkede det som om, konferencen havde ramt sin målgruppe. Udover indlæg fra virksomheder som Semco Maritime og andre af offshoreindustriens fyrtårne fik  deltagerne adgang til et såkaldt kompetencehjul, som inden for 27 områder afdækker styrker og svagheder i virksomheden – med mulighed for at sætte ind på de områder, som offshoreindustrien typisk lægger vægt på.
 
”Mulighederne er mange i offshoreindustrien, men kravene er tilsvarende høje. Derfor er kompetencehjulet med til at identificere: er virksomhedens ledelse klædt på til at agere på et professionelt niveau, har man et klart mål, hvad man vil opnå og har man i virksomheden den nødvendige organisation og de nødvendige midler til at imødekomme kravene. Udefra kan det virke uoverskueligt for mindre virksomheder at skulle opfylde alle krav og forventninger, men Energi på havet har netop haft som formål at bryde barrierer ned og gøre det nemmere for virksomhederne at overskue, hvad der skal til”, siger projektleder Marianne Thorlund Tølbøll, Offshore Center Danmark.  
 
”En anden vigtig ting er at få hjælp til at placere virksomheden i offshoreindustriens fødekæde. Der stilles forskellige krav, alt efter om man er hovedleverandør eller man er leverandør til underleverandøren, og det har vist sig at netop ved at gøre sig klart, hvor virksomheden ser sig selv i den forsyningskæde, kan være med til at gøre det mere overkommeligt at definere den rette strategi”, siger Marianne Tølbøll.
 
 
Værdien er høj
Allerede under konferencen var nogle af deltagerne overbeviste om, at de vil satse på offshoreindustrien – og hvis de forbereder sig godt, er mulighederne for at gøre en god forretning også til stede, understreger Steen Hoeck Klausen.
 
”Det gode ved offshoreindustrien er, at værdien af de produkter du leverer er høj. Branchen aflønner godt og der er mange muligheder for at skabe en fornuftig forretning, hvis blot man kan matche de krav, branchen stiller”.
 
Det såkaldte kompetencehjul er tilgængeligt for alle interesserede virksomheder på www.offshore-supply.dk. Her er der også mulighed for at downloade en overskuelig folder om muligheder og udfordringer som leverandør i offshoreindustrien.