Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Komposittrappe til brug offshore

Tilbage

03-05-2013

Den nyudviklede prototype i form af en komposittrappe til anvendelse offshore er nu færdigproduceret.

Trappen er 6 m lang, den har en hældning på 45 grader, og er dermed 4 m høj. Trappen har 19 trin med skridsikker overflade, den vejer 439 kg.

           

Trappen er fremstillet af glasfiberforstærket phenol og brandhæmmet glasfiberforstærket isopolyester.

Inden trappen blev produceret, blev der foretaget beregninger der viste, at trappen med det valgte design og de valgte materialer kunne imødekomme alle de krav der er omkring udbøjning af både vanger, gelændere og trin samt trinhøjde, trinoverlap mm.

På nedenstående billede kan ses detaljer af den måde trappen er samlet på. Udover boltesamlingerne er der en fail safe anordning i tilfælde af, at boltene korroderer.

           

Teknologisk institut har efterfølgende testet trappen og konkluderer, at trappen er meget stærk og stiv og udbøjer mindre end de krav der er specificeret omkring maksimal udbøjning af vanger, trin og gelændere.

             

Den skridsikre overflade er ligeledes testet hos Teknologisk institut og får i testen DIN 51130 højeste score benævnt R13.

             

Partnerne, der har deltaget i arbejdet med udvikling og produktion af trappen, er: Mærsk Olie og Gas, Davinci Development, Dansk Polyglas, Development Group, ICOM og Plast Center Danmark.

Firmaer, der ikke har været partrnere, men som har været involveret som leverandører, er : Fyns Coating, Fiberline og Teknologisk Institut.

Udførlig rapport er under udarbejdelse.