Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Nyheder
Aktiviteter
Tilbud
Projektbeskrivelse
Delprojektleder
Mål
Milepæle
Resultater

Nyheder


27-11-2012
Eleverne på Teknisk Gymnasium Esbjerg undervist af universitetsstuderende
Mens lærerkorpset på Teknisk Gymnasium Esbjerg afholdte strategidag, overtog studerende fra Aalborg Universitet i Esbjerg og Aalborg i samarbejde med projekt Energi på havet, delprojekt Rekruttering og profilering undervisningen af eleverne den 8. november 2012. Det traditionelle skema var sat ud af drift, i stedet blev der arbejdet med miniprojekter efter undervisningsmodellen på Aalborg Universitet. Derfor blev der brugt usædvanligt mange post-it-sedler. De små selvklæbende papirlapper er nemlig perfekte, når der skal brainstormes. Og brainstormet blev der i høj grad - om alt fra teorier bag biodiesel, over kravspecifikationer vedrørende effektiv håndtering, transport og installation af offshore vindmøller til syntesen af sulfanilamid ud fra acetanilid og chlorsulfonsyre.
Læs mere

22-11-2012
Samarbejde intensiveret mellem energiuddannelsen og gymnasierne
For at skabe interesse for energiuddannelsen på Aalborg Universitet Esbjerg og dermed imødekomme behovet for fremtidig arbejdskraft i offshore energi branchen, har delprojekt Rekruttering og profilering sammen med Esbjerg Gymnasium og Tønder Gymnasium samt energiuddannelsen arbejdet på, hvad der kunne passe ind i undervisningen i gymnasiesektoren samt have interesse hos de unge. Især vindtunnelen med muligheder for forsøg og dermed at kunne eksperimentere støttet af faglig ekspertise, sætter gymnasieleverne stor pris på.
Læs mere

12-11-2012
Efterskoleelever i samarbejde med universitet
Biogasproduktion med alger og olieudvinding på havet er mulige emner, som eleverne på 10. årgang fra Sydvestjyllands Efterskole i Bramming kan kaste sig over, når de får besøg eksperter fra Aalborg Universitet Esbjerg under overskriften ”Energi på havet”.
Læs mere

05-11-2012
Universitetsstuderende overtager gymnasie-undervisningen
Torsdag den 8. november overtager 35 studerende fra Aalborg Universitet undervisningen på Teknisk Gymnasium Esbjerg, imens gymnasiets lærere holder strategidag.
Læs mere

09-10-2012
Videnstræf 2012 samlede de bedste fra to verdener
Ideen er indlysende: Lad repræsentanter for Esbjergs førende virksomheder inden for energiområdet få mulighed for at møde fremtidens råstof, studerende fra byens videregående uddannelser, elever fra gymnasier i Esbjerg og Varde samt de forskere og undervisere, der uddanner dem.
Læs mere

01-10-2012
Teknik-camps populære hos gymnasier og virksomheder
Gymnasier og virksomheder får lov til at beholde de ambitiøse teknik-camps for talentfulde elever, som de sammen med Aalborg Universitet Esbjerg har afprøvet i det EU-støttede udviklingsprojekt ”Energi på havet”. Universitetet arbejder på at gøre de nye naturvidenskabelige rekrutterings-tilbud fra projektet permanente, samtidig med at der gøres klar til endnu to camps i denne uge.
Læs mere

18-06-2012
Rumænsk delegation i Esbjerg hørte om Energi på havet
Aalborg Universitet Esbjerg har haft besøg af en rumænsk delegation, som skulle høre om Energi på havet og om uddannelsessystemet i Danmark.
Læs mere

07-02-2012
Skoles emneuge får eksperthjælp fra universitet og erhvervsliv
Biogasproduktion med alger og optimal placering af vindmøller er et par af de udfordringer, eleverne på en sydjysk skole har eksperimenteret med på en emneuge om energi. Et nyt koncept sikrer eleverne faglig hjælp fra virksomheder i energibranchen og Aalborg Universitet Esbjerg.
Læs mere

01-02-2012
Stor interesse for job- og uddannelsesmesse
For fjerde år i træk havde Jobcenter Vejen, Jobcenter Billund, Udvikling Vejen og Billund Erhvervs Fremme inviteret job og uddannelsessøgende i Billund og Vejen kommuner til Job & Uddannelsesmesse 26. januar.
Læs mere

15-11-2011
Camp skal sikre arbejdskraft til offshore-energiindustrien
Finanskrise og arbejdsløshed er begreber, der bliver brugt flittigt i disse år, men ikke i offshore-energiindustrien. Her mangler man nemlig arbejdskraft, men det skal der ændres på, og et af midlerne er en bioenergicamp, som det EU–støttede projekt Energi på havet afholder sammen med Rybners Gymnasium, Varde Gymnasium, Teknisk Gymnasium Esbjerg og Aalborg Universitet Esbjerg.
Læs mere

20-09-2011
Aalborg Universitet Esbjerg på charmeoffensiv
Havde inviteret 80 undervisere og vejledere til inspirationsdag 19. september på campus i Esbjerg under overskriften ”Offshore – Hvad er det?”
Læs mere

11-05-2011
Unge bølgeenergi-opfindere på inspirerende vindertur
Vinderne af forårets bølgeenergi-camp på Aalborg Universitet Esbjerg fik både fagligt input og rod i frisuren, da de blev præmieret med en vindblæst udflugt til det store testanlæg ved Hanstholm.
Læs mere

11-05-2011
Unge bølgeenergi-opfindere på inspirerende vindertur
Vinderne af forårets bølgeenergi-camp på Aalborg Universitet Esbjerg fik både fagligt input og rod i frisuren, da de blev præmieret med en vindblæst udflugt til det store testanlæg ved Hanstholm. Flot, fantastisk og fascinerende var nogle af de betegnelser, de 10 gymnasieelever efterfølgende hæftede på oplevelsen, som også bragte dem til universitetets bølgelaboratorier i Aalborg.
Læs mere

14-04-2011
Søger ideer til flere 24 timer camps for unge
Efter bølgeenergi campen i marts efterlyser Tove Morell fra delprojekt Rekruttering og Profilering forslag til andre camps
Læs mere

11-04-2011
Aftale om PC spil på plads
Delprojekt Rekruttering og Profilering tegner kontrakt med Virtual Lab om udvikling af interaktivt spil om offshoreindustrien
Læs mere

12-03-2011
Kreativ energi gav præmie på bølge camp
Vinderne fra bølge campen på Aalborg Universitet Esbjerg 10-.-11. marts vandt en heldagstur til Wave Star Energys testanlæg ved Hanstholm.
Læs mere

12-03-2011
Vellykket bølge camp
Humøret var højt og ideerne skvulpede lystigt i land ved bølge campen 10.-11. marts under delprojekt ”Rekruttering og Profilering”.
Læs mere

01-03-2011
Nedtælling til bølge camp
Energibranchen får et skumsprøjt frisk inspiration og udvalgte unge fra gymnasier i Sydjylland får en våd oplevelse for livet, når måneders forberedelser i den kommende uge kulminerer i en intensiv døgnlang camp om bølgeenergi i Esbjerg.
Læs mere

24-02-2011
Videregående uddannelser i Rekruttering og profilering
Uddannelser på ErhvervsAkademi Sydvest, Fredericia Maskinmesterskole og Esbjerg Institute of Technology - Aalborg Universitet dækkes i profileringen
Læs mere

02-02-2011
Energibranche til angreb på myter om offshorebranchen
Vil give unge klar besked om branchens mange jobmuligheder gennem særlig indsatsgruppe.
Læs mere

20-12-2010
Julenyhedshilsen
Gode idéer til PC-baseret læringsspil Virksomhedstaskforce: Myter afskrækker de unge Camp om bølgeenergi på vej Masser af spændende kontakter
Læs mere

02-12-2010
Gode ideer søges til PC spil
Gode ideer søges fortsat til udvikling af PC spil under delprojektet rekruttering og profilering.
Læs mere

01-12-2010
Unge inviteres på camp om bølgeenergi
50-60 elever forventes at deltage ved 24-timers bølgeenergi Camp den 10. og 11. marts 2011 arrangeret af delprojektet Rekruttering og profilering.
Læs mere

22-10-2010
Arbejdsgruppe samlet om computerspil
Et nyt computerspil skal gøre offshoreindustrien interessant for unge, som skal til at vælge uddannelse og karriere.
Læs mere

20-07-2010
Millionsatsning skal skaffe unge til energiproduktion på havet.
Ambitionerne om at skabe tusindvis af energirelaterede nye danske arbejdspladser det kommende årti kan kun realiseres, hvis flere unge bliver sporet ind på de nødvendige uddannelser.
Læs mere

20-07-2010
Organisation af work packages
Organisation af work packages under delprojekt rekruttering og profilering.
Læs mere

27-06-2010
Første møde i Styregruppen er nu afholdt
Den 23. juni blev det første styregruppemøde afholdt i delprojektet Rekruttering og profilering
Læs mere

08-03-2010
Millionsatsning skal skaffe unge til energiproduktion på havet
Ambitionerne om at skabe tusindvis af energirelaterede nye danske arbejdspladser det kommende årti kan kun realiseres, hvis flere unge bliver sporet ind på de nødvendige uddannelser. Offshorebranchen har derfor bedt Aalborg Universitet Esbjerg om at lede et rekrutteringsprojekt, som skal åbne de unges øjne for karrieremulighederne i energiproduktion til søs.
Læs mere