Kontakt   |   Søg 

  Offshore vindsektoren - forskning
  Offshore Supply
  Substitution af materialer offshore
  Rekruttering og profilering
  Koordinering af offshore uddannelser
  Hvad er Energi på havet    Nyheder    Aktiviteter    Presserum 
Intranet Sign in    
Presseomtale
Tilmeld nyhedsbrev
Nyheder

Nyheder

Her kan du se alle nyhederne fra hovedprojektet 'Energi på havet' og nyheder fra alle delprojekterne:


26-06-2013
Substitution af Materialer Offshore - Analysen
Rapporten indledes i Bind 1 med en analyse
Læs mere

03-05-2013
Komposittrappe til brug offshore
Den nyudviklede prototype i form af en komposittrappe til anvendelse offshore er nu færdigproduceret.
Læs mere

14-04-2013
TV-udsendelse får premiere 18. april
Der er nu sat dato på premieren for tv-udsendelsen om Energi på havet. Udsendelsen sendes første gang 18. april på DK4 og vil blive genudsendt flere gange i løbet af foråret.
Læs mere

15-03-2013
Projektet Energi på Havet er afsluttet
Arbejdet fortsættes i delprojektet Substitution af Materialer Offshore
Læs mere

14-03-2013
Film om samling af skab
Multipurposeskabet samles hurtigt og let
Læs mere

01-03-2013
Tre års arbejde med Energi på havet er slut
Godt 125 deltagere var med til at gøre status over arbejdet i udviklingsprojektet Energi på havet, da der blev sat punktum for projektet ved en konference 27. februar.
Læs mere

28-02-2013
Download præsentationer fra afslutningskonferencen
Præsentationerne fra Energi på havet afslutningskonference er nu tilgængelige for download.
Læs mere

06-02-2013
Fuldt hus ved konference om mulighederne i offshoreindustrien
Over 200 deltog da delprojekt Offshore Supply og DS Håndværk og Industri sammen med Offshore Center Danmark var værter ved en konference 4. februar om mulighederne for at blive leverandør til operatører og energiselskaber i offshoreindustrien
Læs mere

04-02-2013
Program for afslutningskonferencen 27. februar
Husk at tilmelde dig afslutningskonferencen 27. februar i Esbjerg, hvor vi gør status over tre års arbejde med at udvikle og styrke beskæftigelsen og karrieremuligheden i offshoreindustrien.
Læs mere

22-01-2013
Kompelet kompendium frigives
Siden projektstarten 1. marts 2010 har en arbejdsgruppe, for delprojekt Offshore Supply, arbejdet med at udvikle et kompendium. Formålet er at gøre det lettere for virksomheder at indtræde eller vækste på offshore olie og gasmarkedet.
Læs mere

15-01-2013
Konference 4. februar åbner døre til offshoreindstrien
Virksomheder med interesse for offshoreindustrien inviteres til konferencen "Bliv leverandør til offshoreindustrien" 4. februar i Esbjerg.
Læs mere

20-12-2012
Vi ønsker alle en glædelig jul
Med et år rigt på resultater ønsker vi alle samarbejdspartnere og aktører i Energi på havet projektet en glædelig jul og på gensyn i det nye år.
Læs mere

18-12-2012
Energi på havet går til filmen
Et samarbejde med produktionsselskabet Best Media skal føre til en 25 minutters tv-udsendelse om arbejdet med at styrke beskæftigelsen i offshoreindustrien. Filmen får titlen "Energi på havet - en branche i medvind" og kan ses på DK4 fra uge 16.
Læs mere

02-12-2012
Ideerne myldrede frem på workshop
Velbesøgt ideworkshop 28. november arrangeret som led i Energi på havet skulle bringe nye ideer og løsningsforslag på banen.
Læs mere

02-12-2012
HUSK - afsluttende konference 27. februar 2013
Afsluttende konference for Energi på havet finder sted 27. februar - husk at tilmelde dig. På konferencen får du et sandt overflødighedshorn af resultater fra de fem delprojekter.
Læs mere

01-12-2012
Soldater skal hjælpe offshoreindustrien
Hjemvendte soldater skal afhjælpe personalemangel i olie- gasindustrien - et initiativ inspireret af indsatsens for at tiltrække arbejdskraft i offshoresektoren i Energi på havet.
Læs mere

27-11-2012
Eleverne på Teknisk Gymnasium Esbjerg undervist af universitetsstuderende
Mens lærerkorpset på Teknisk Gymnasium Esbjerg afholdte strategidag, overtog studerende fra Aalborg Universitet i Esbjerg og Aalborg i samarbejde med projekt Energi på havet, delprojekt Rekruttering og profilering undervisningen af eleverne den 8. november 2012. Det traditionelle skema var sat ud af drift, i stedet blev der arbejdet med miniprojekter efter undervisningsmodellen på Aalborg Universitet. Derfor blev der brugt usædvanligt mange post-it-sedler. De små selvklæbende papirlapper er nemlig perfekte, når der skal brainstormes. Og brainstormet blev der i høj grad - om alt fra teorier bag biodiesel, over kravspecifikationer vedrørende effektiv håndtering, transport og installation af offshore vindmøller til syntesen af sulfanilamid ud fra acetanilid og chlorsulfonsyre.
Læs mere

22-11-2012
Samarbejde intensiveret mellem energiuddannelsen og gymnasierne
For at skabe interesse for energiuddannelsen på Aalborg Universitet Esbjerg og dermed imødekomme behovet for fremtidig arbejdskraft i offshore energi branchen, har delprojekt Rekruttering og profilering sammen med Esbjerg Gymnasium og Tønder Gymnasium samt energiuddannelsen arbejdet på, hvad der kunne passe ind i undervisningen i gymnasiesektoren samt have interesse hos de unge. Især vindtunnelen med muligheder for forsøg og dermed at kunne eksperimentere støttet af faglig ekspertise, sætter gymnasieleverne stor pris på.
Læs mere

12-11-2012
Efterskoleelever i samarbejde med universitet
Biogasproduktion med alger og olieudvinding på havet er mulige emner, som eleverne på 10. årgang fra Sydvestjyllands Efterskole i Bramming kan kaste sig over, når de får besøg eksperter fra Aalborg Universitet Esbjerg under overskriften ”Energi på havet”.
Læs mere

08-11-2012
Resultaterne vælter frem i Energi på havet
Det treårigt udviklingsprojekt har medført en række initiativer til gavn for offshoreindustrien, og det blev understreget af de mange gode nyheder ved konferencen 6. november.
Læs mere

05-11-2012
Universitetsstuderende overtager gymnasie-undervisningen
Torsdag den 8. november overtager 35 studerende fra Aalborg Universitet undervisningen på Teknisk Gymnasium Esbjerg, imens gymnasiets lærere holder strategidag.
Læs mere

09-10-2012
Videnstræf 2012 samlede de bedste fra to verdener
Ideen er indlysende: Lad repræsentanter for Esbjergs førende virksomheder inden for energiområdet få mulighed for at møde fremtidens råstof, studerende fra byens videregående uddannelser, elever fra gymnasier i Esbjerg og Varde samt de forskere og undervisere, der uddanner dem.
Læs mere

01-10-2012
Teknik-camps populære hos gymnasier og virksomheder
Gymnasier og virksomheder får lov til at beholde de ambitiøse teknik-camps for talentfulde elever, som de sammen med Aalborg Universitet Esbjerg har afprøvet i det EU-støttede udviklingsprojekt ”Energi på havet”. Universitetet arbejder på at gøre de nye naturvidenskabelige rekrutterings-tilbud fra projektet permanente, samtidig med at der gøres klar til endnu to camps i denne uge.
Læs mere

17-08-2012
Netværksmøde 6. september om Offshore Legal Risk Management
Er du ansvarlig for virksomhedens kontrakter, forsikringsforhold og juridiske risici i havvindmølleindustrien – altså området Legal Risk Management? Så er netværksmødet 6. september lige noget for dig.
Læs mere

27-06-2012
Sæt kryds i kalenderen 6. november – efterårets konference
Energi på havet inviterer alle til efterårets store konference 6. november, hvor der gøres status over det foreløbige arbejde i det store projekt. Sæt kryds i kalenderen - der bliver mange gode nyheder på programmet.
Læs mere

26-06-2012
Stort temanummer om Energi på havet
Vær med til at fortælle den gode historie om Energi på havet, når magasinet ON/OFF News udkommer til efteråret. Deadline for artikler er 17. august.
Læs mere

20-06-2012
Offshore Supply giver virksomhederne medvind
Stor succes med at opkvalificere virksomheder som leverandører til offshoreindustrien. Flere virksomheder har opnået ordrer efter at have deltaget i et uddannelsesforløb under delprojekt Offshore Supply.
Læs mere

20-06-2012
3 danske virksomheder godkendt efter ny GWO standard
AMU-Vest, Falck Nutec og Maersk Training er de første tre virksomheder i verden til at opnå godkendelse af den nye GWO standard for basis sikkerhedstræning. En standard som deltagerne i delprojektet Koordinering af Offshoreuddannelser under Energi på havet har været med til at formulere.
Læs mere

18-06-2012
Rumænsk delegation i Esbjerg hørte om Energi på havet
Aalborg Universitet Esbjerg har haft besøg af en rumænsk delegation, som skulle høre om Energi på havet og om uddannelsessystemet i Danmark.
Læs mere

26-05-2012
Energi på havet viste flaget på international B2B event
Business2Business eventen OGIB 23. maj i Esbjerg var et godt afsæt for leverandører i offshore olie- gassektoren til at opnå kontakter til nye samarbejdspartnere - og Energi på havet var derfor på plads til arrangementet.
Læs mere

05-03-2012
2-års konference: Virksomheder skal engagere sig
Velbesøgt 2-årskonference 1. marts 2012 satte fokus på de foreløbige resultater fra Energi på havet. Men det er også vigtigt, at branchens aktører involverer sig i arbejdet med at profilere sektoren, lød det fra talerstolen.
Læs mere

10-02-2012
Energi på havet årskonference torsdag 1. marts
Kom med når der arrangeres 2-årskonference i Energi på havet torsdag 1. marts. Fyldigt program med seneste nyt fra projektet og relevante indlæg.
Læs mere

09-02-2012
Fredericia Maskinmesterskole udbyder ny valgfagslinje med navnet Energi på havet
Fredericia Maskinmesterskole bag ny linie på skolen som skal få flere unge til at interessere sig for offshoreindustrien.
Læs mere

07-02-2012
Skoles emneuge får eksperthjælp fra universitet og erhvervsliv
Biogasproduktion med alger og optimal placering af vindmøller er et par af de udfordringer, eleverne på en sydjysk skole har eksperimenteret med på en emneuge om energi. Et nyt koncept sikrer eleverne faglig hjælp fra virksomheder i energibranchen og Aalborg Universitet Esbjerg.
Læs mere

01-02-2012
Stor interesse for job- og uddannelsesmesse
For fjerde år i træk havde Jobcenter Vejen, Jobcenter Billund, Udvikling Vejen og Billund Erhvervs Fremme inviteret job og uddannelsessøgende i Billund og Vejen kommuner til Job & Uddannelsesmesse 26. januar.
Læs mere

06-01-2012
Få vist vejen til nye kunder - konference 17. januar
Konference for alle virksomheder, der vil have andel i et voksende marked inden for offshore olie- og gassektoren
Læs mere

29-12-2011
Guide "Vejen til Offshore kunderne"
Ny Guide "Vejen til Offshore kunderne" præsenteres
Læs mere

29-12-2011
Springbræt til Offshore
Alle pilotvirksomheder præsenterer deres virksomheds ydelser og/eller produkter for et panel med fire særlig udvalgte fagfolk
Læs mere

21-12-2011
PC-spil om olieplatform skal give unge smag for teknik og energi
Et computerspil til brug i skolers og gymnasiers naturvidenskabelige undervisning skal pirre de unges nysgerrighed for tekniske uddannelser og hjælpe den danske energibranche med at skaffe kvalificerede ansatte.
Læs mere

20-12-2011
Planlægger temamøder i 2012
Der bliver megen nyttig information for interesserede virksomheder, når det foreløbige arbejde i Energi på havet i 2012 danner grundlag for en række temamøder.
Læs mere

20-12-2011
God jul til alle samarbejdspartnere i Energi på havet
Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår - på gensyn i 2012.
Læs mere

15-11-2011
Camp skal sikre arbejdskraft til offshore-energiindustrien
Finanskrise og arbejdsløshed er begreber, der bliver brugt flittigt i disse år, men ikke i offshore-energiindustrien. Her mangler man nemlig arbejdskraft, men det skal der ændres på, og et af midlerne er en bioenergicamp, som det EU–støttede projekt Energi på havet afholder sammen med Rybners Gymnasium, Varde Gymnasium, Teknisk Gymnasium Esbjerg og Aalborg Universitet Esbjerg.
Læs mere

08-10-2011
Midtvejskonference bød på nyheder
Et nyt koncept med multipurpose skabe i plast var en af nyhederne på midtvejskonferencen 5. oktober, hvor der blev gjort status på halvandet års projektarbejde.
Læs mere

23-09-2011
Sidste frist for tilmelding til midtvejskonferencen 5. oktober
Mange spændende resultater fremlægges ved midtvejskonferencen for deltagere i Energi på havet 5. oktober i Ribe Fritidscenter.
Læs mere

23-09-2011
Tyskland er fremtidens marked
Omfattende analysearbejde iværksat af Energi på havets delprojekter fremlægges på midtvejskonferencen 5 oktober og skal synliggøre offshoreindustriens styrker og muligheder.
Læs mere

22-09-2011
Stadig brug for nye leverandører til offshoreindustrien
Flere delprojekter er stadig interesseret at høre fra virksomheder – så deltag på midtvejskonferencen 5. oktober i Ribe Fritidscenter. Deltagelse er gratis.
Læs mere

22-09-2011
Bureau Veritas bag nyttige værktøjer til Energi på havet
Har udviklet særligt kompetencehjul til Energi på havets deltagere på delprojektet Offshore Supply.
Læs mere

22-09-2011
Fik succes med plast i offshoreindustrien
Vink Plast er blot et eksempel blandt flere på velykket produktudvikling med henblik på at supplere traditionelle materialer i offshoreindustrien med plastkompositter.
Læs mere

22-09-2011
Substitution af materialer offshore har valgt fokuspunkter
Offentliggør tre spændende indsatsområder på konferencen 5. oktober og opfordrer interesserede plastleverandører om at deltage på konferencen.
Læs mere

21-09-2011
Offshore magasin sætter fokus på Energi på havet
ON/OFF News 30 er udkommet med stort tema om Energi på havet forud for midtvejskonferencen 5. oktober.
Læs mere

20-09-2011
Aalborg Universitet Esbjerg på charmeoffensiv
Havde inviteret 80 undervisere og vejledere til inspirationsdag 19. september på campus i Esbjerg under overskriften ”Offshore – Hvad er det?”
Læs mere

01-09-2011
Nedtælling til midtvejskonference 5. oktober
Mange spændende resultater kan fremlægges ved midtvejskonferencen for deltagere i Energi på havet, som denne gang afholdes i Ribe.
Læs mere

31-08-2011
Fremtiden ligger i Tyskland
Omfattende analysearbejde af markedet for kurser og efteruddannelse fremlægges på midtvejskonference i Energi på havet 5. oktober.
Læs mere

22-06-2011
Offshore netværk for pilotvirksomheder
Den 22. juni blev der etableret et nyt netværk for de pilotvirksomheder der indgår i delprojekt Offshore Supply.
Læs mere

16-06-2011
Informationsmøde den 14.06.2011
"Muligheder for strategisk udvikling af leverandører til offshore vind sektoren"
Læs mere

09-06-2011
Nu er vi 440
Interessen for at følge med i Energi på havet vokser dag for, det kan blandt andet aflæses i antallet af abonnenter af nyhedsbrevet.
Læs mere

21-05-2011
Informationsmøde 14. juni om mulighederne for SMV’er i havvindmølleindustrien
Få gode råd og inspiration på informationsmøde som skal bane vejen for flere virksomheder på markedet for havvindmølleteknologi. Deltagelse er gratis.
Læs mere

20-05-2011
Kom med til international event for havvindmølleindustrien
Deltagere i Energi på havet får nu muligheden for at deltage på den internationale business event for havvindmølleindustrien - OWIB 2011 den 9. november i Esbjerg.
Læs mere

19-05-2011
Indgår aftale om International markedsundersøgelse
Delprojektet for Koordinering og udvikling af offshore energi uddannelser har indgået en aftale med Oxford Research.
Læs mere

19-05-2011
2 ph.d.-stipendier inden for Erhvervsøkonomi ved Institute for Miljø- og Erhvervsøkonomi
Ved Institut for Miljø- og Erhvervsøkonomi i Esbjerg er to ph.d. stipendier ledige til besættelse snarest muligt.
Læs mere

12-05-2011
Få omtale i ON/OFF News
Offshore Center Danmarks magasin for offshoreindustrien ON/OFF News udkommer til efteråret med særtema om Energi på havet op til konferencen 5. oktober.
Læs mere

11-05-2011
Unge bølgeenergi-opfindere på inspirerende vindertur
Vinderne af forårets bølgeenergi-camp på Aalborg Universitet Esbjerg fik både fagligt input og rod i frisuren, da de blev præmieret med en vindblæst udflugt til det store testanlæg ved Hanstholm.
Læs mere

11-05-2011
Unge bølgeenergi-opfindere på inspirerende vindertur
Vinderne af forårets bølgeenergi-camp på Aalborg Universitet Esbjerg fik både fagligt input og rod i frisuren, da de blev præmieret med en vindblæst udflugt til det store testanlæg ved Hanstholm. Flot, fantastisk og fascinerende var nogle af de betegnelser, de 10 gymnasieelever efterfølgende hæftede på oplevelsen, som også bragte dem til universitetets bølgelaboratorier i Aalborg.
Læs mere

05-05-2011
Ny Værktøjsportal er netop åbnet
Værktøjsportalen for delprojekt Offshore Supply blev officielt åbnet på Årskonferencen "Energi på havet" den 3. maj 2011 i Vejen.
Læs mere

04-05-2011
Download præsentationer fra konferencen
Alle præsentationer fra konferencen 3. maj er lagt ud på hjemmesiden og kan downloades gratis.
Læs mere

04-05-2011
Fuld kraft frem i offshoreindustrien
Offshoreindustrien er i fremgang, og der er mange muligheder for vækst - ikke mindst for nye virksomheder, lød det fra årskonferencen 3. maj under Energi på havet.
Læs mere

15-04-2011
Nedtælling til konference 3. maj
Fortsat plads til alle interesserede, der vil opdateres om Energi på havet og have inspiration til at arbejde i offshoreindustrien
Læs mere

14-04-2011
Søger ideer til flere 24 timer camps for unge
Efter bølgeenergi campen i marts efterlyser Tove Morell fra delprojekt Rekruttering og Profilering forslag til andre camps
Læs mere

14-04-2011
Offshore vind delprojekt arrangerer info-møde
Delprojekt Offshore vindsektoren - forskning klar med en lang række tiltag, som skal sikre beskæftigelsen i branchen
Læs mere

13-04-2011
Flere nye offshoreuddannelser
Delprojekt Koordinering og udvikling af offshore energi uddannelser melder om mange nye uddannelsestilbud
Læs mere

11-04-2011
Aftale om PC spil på plads
Delprojekt Rekruttering og Profilering tegner kontrakt med Virtual Lab om udvikling af interaktivt spil om offshoreindustrien
Læs mere

05-04-2011
Offshore Supply baner vejen
Delprojektet har afsluttet første fase af projektet, som skal bane vejen for flere nye leverandører til offshoreindustrien
Læs mere

01-04-2011
GWO nedsætter træningsudvalg
Ny organisation har sat fælles standarder inden for sikkerhedstræning i offshore vind sektoren
Læs mere

12-03-2011
Kreativ energi gav præmie på bølge camp
Vinderne fra bølge campen på Aalborg Universitet Esbjerg 10-.-11. marts vandt en heldagstur til Wave Star Energys testanlæg ved Hanstholm.
Læs mere

12-03-2011
Vellykket bølge camp
Humøret var højt og ideerne skvulpede lystigt i land ved bølge campen 10.-11. marts under delprojekt ”Rekruttering og Profilering”.
Læs mere

02-03-2011
Årskonference 3. maj - husk at sættes kryds i kalenderen
Alle deltagere i Energi på havet indbydes til konference 3. maj i Vejen Idrætscenter. Temaet er udfordringer og muligheder i offshoreindustrien.
Læs mere

01-03-2011
Nedtælling til bølge camp
Energibranchen får et skumsprøjt frisk inspiration og udvalgte unge fra gymnasier i Sydjylland får en våd oplevelse for livet, når måneders forberedelser i den kommende uge kulminerer i en intensiv døgnlang camp om bølgeenergi i Esbjerg.
Læs mere

24-02-2011
Videregående uddannelser i Rekruttering og profilering
Uddannelser på ErhvervsAkademi Sydvest, Fredericia Maskinmesterskole og Esbjerg Institute of Technology - Aalborg Universitet dækkes i profileringen
Læs mere

23-02-2011
Idégenereringsdagen nævnt i On/Off News
Idégenereringsdagen 11. november har fået fin omtale i Offshore Center Danmarks magasin for offshoreindustrien, ON/OFF News.
Læs mere

10-02-2011
Advisory board drøftede uddannelser
Som en del af delprojekt "Koordinering og udvikling af offshoreuddannelser" mødtes advisory board til statusmøde 9. februar, hvor deltagerne blandt andet kunne høre om den nye organisation Global Wind Organisation.
Læs mere

02-02-2011
Energibranche til angreb på myter om offshorebranchen
Vil give unge klar besked om branchens mange jobmuligheder gennem særlig indsatsgruppe.
Læs mere

21-12-2010
Glædelige Jul til alle samarbejdspartnere
Vi ønsker alle samarbejdspartnere under Energi på havet projektet en Glædelige Jul og et Godt Nytår - med håbet om fortsat konstruktivt samarbejde i 2011.
Læs mere

20-12-2010
Julenyhedshilsen
Gode idéer til PC-baseret læringsspil Virksomhedstaskforce: Myter afskrækker de unge Camp om bølgeenergi på vej Masser af spændende kontakter
Læs mere

03-12-2010
Velbesøgt idégenereringsdag
Velbesøgt idégenereringsdag 11. november i delprojekt Substitution af materialer offshore gav mange nyttige ideer til anvendelse af plastkompositter.
Læs mere

02-12-2010
Gode ideer søges til PC spil
Gode ideer søges fortsat til udvikling af PC spil under delprojektet rekruttering og profilering.
Læs mere

01-12-2010
Halvårskonference – Energi på havet er godt på vej
Foreløbige resultater fremlagt på halvårskonferencen 30. november
Læs mere

01-12-2010
Værdikædeanalyse synliggør styrker og indsatsområder
Foreløbige resultater fra værdikædeanalyse fremlagt på halvårskonferencen 30. november
Læs mere

01-12-2010
Unge inviteres på camp om bølgeenergi
50-60 elever forventes at deltage ved 24-timers bølgeenergi Camp den 10. og 11. marts 2011 arrangeret af delprojektet Rekruttering og profilering.
Læs mere

01-12-2010
Energi på havet – et historisk projekt
Mange samarbejder om det fælles mål at styrke offshoreindustrien gennem det ambitiøse erhvervsudviklingsprojekt Energi på havet.
Læs mere

25-11-2010
Værktøjer til leverandører der vil mere offshore
Delprojekt Offshore Supply skal styrke dansk virksomheders konkurrenceevne ved at flere danske leverandører indtræder i sektoren.
Læs mere

12-11-2010
Erhvervs- og Byggestyrelsen road show
Erhvervs- og Byggestyrelsen besøgte Esbjerg Handelsskole. Marianne Tølbøll var og give eleverne et oplæg om et konkret EU projekt - Energi på havet.
Læs mere

09-11-2010
Fuldt hus til workshop i Offshore Supply
35 deltagere hørte om muligheder og krav i offshoreindustrien ved den første workshop i delprojekt Offshore Supply.
Læs mere

01-11-2010
Særudgivelse om Energi på havet
Til januar udsendes magasinet ON/OFF News 26 med fokus på aktører og projekter i Energi på havet. Alle med tilknytning til projektet tilbydes nu mulighed for at bidrage med artikler og annoncering.
Læs mere

28-10-2010
Husk halvårskonference - nu åben for tilmelding
Tirsdag 30. november gør vi status på det foreløbige arbejde med Energi på havet. Sæt kryds i kalenderen og tag del i arbejdet med at styrke beskæftigelsen i offshoreindustrien.
Læs mere

27-10-2010
Spændende analyse af værdisystemet i offshoreindustrien
Resultaterne fra en analyse af værdisystemet i offshoreindustrien bliver et af de spændende indslag på halvårskonferencen 30. november.
Læs mere

26-10-2010
Vær med på idégenereringsdag 11. november
Delprojektet Substitution af materiale offshore inviterer til idégenereringsdag 11. november. Vi afholder dagen for at virksomheder fra offshoreindustrien og plastindustrien kan mødes og udveksle ideer til hvor plast med fordel kan anvendes i offshoresammenhænge.
Læs mere

24-10-2010
Planlægger kampagne mod offshore vind leverandører
Ny kampagne skal skabe interesse hos virksomheder, som har lyst til at blive leverandører til markedet for havvindmølleteknologi.
Læs mere

22-10-2010
Arbejdsgruppe samlet om computerspil
Et nyt computerspil skal gøre offshoreindustrien interessant for unge, som skal til at vælge uddannelse og karriere.
Læs mere

22-10-2010
Offshore Supply søger virksomheder
Er din virksomhed interesseret i opgaver i offshoreindustrien - så søger Offshore Supply under Energi på havet virksomnheder, som vil klædes på til at øge deres indsats på udenlandske markeder.
Læs mere

18-10-2010
Sådan bliver du leverandør til offshore industrien
Få andel i fremtidens ordre og vær med til at skabe vækst i dansk offshore – og i din virksomhed.
Læs mere

01-10-2010
Sigurd Bløndal bliver ny delprojektleder
Delprojektet Koordinering af offshore uddannelser har fået ny leder - Sigurd Bløndal.
Læs mere

15-09-2010
Styregruppe for ”substitution af materialer offshore” nedsat
Seneste information omkring styregruppe sammensætning.
Læs mere

23-07-2010
8 Work Packages for Offshore Supply
Overskuelig information omkring delprojektets hovedaktiviter, milepæle og intentioner. Desuden en tidsoversigt over de enkelte aktiviteter.
Læs mere

22-07-2010
Offshore Supply arbejder på højtryk...
Information om de aktiviteter der skal afvikles over sommeren og efteråret og hvordan interesserede virksomheder kan deltage.
Læs mere

20-07-2010
Nyt fra ”Substitution af materialer”
Projektet er i sin indledende fase, hvor der søges relevante og interesserede virksomheder indenfor offshorebranchen, virksomheder relaterede hertil og virksomheder indenfor plastbranchen til at deltage i projektet. Der søges innovative virksomheder med interesse for materialeteknologi og miljø, som ønsker at forøge deres konkurrenceevne.
Læs mere

20-07-2010
Millionsatsning skal skaffe unge til energiproduktion på havet.
Ambitionerne om at skabe tusindvis af energirelaterede nye danske arbejdspladser det kommende årti kan kun realiseres, hvis flere unge bliver sporet ind på de nødvendige uddannelser.
Læs mere

20-07-2010
Organisation af work packages
Organisation af work packages under delprojekt rekruttering og profilering.
Læs mere

09-07-2010
Aktiviteter i efteråret for delprojektet Offshore vindsektoren - forskning
Information om de aktiviteter der skal afvikles i efteråret og hvordan interesserede virksomheder kan deltage.
Læs mere

09-07-2010
Nyt fra Offshore vindsektoren - forskning
Projektet er i øjeblikket i sin indledende fase, hvor de mange forskellige aktiviteter planlægges. (april 2010)
Læs mere

07-07-2010
Første møde i Advisory Board
Den 23. juni blev første møde i delprojektets Advisory Board afholdt
Læs mere

27-06-2010
Første møde i Styregruppen er nu afholdt
Den 23. juni blev det første styregruppemøde afholdt i delprojektet Rekruttering og profilering
Læs mere

08-03-2010
Millionsatsning skal skaffe unge til energiproduktion på havet
Ambitionerne om at skabe tusindvis af energirelaterede nye danske arbejdspladser det kommende årti kan kun realiseres, hvis flere unge bliver sporet ind på de nødvendige uddannelser. Offshorebranchen har derfor bedt Aalborg Universitet Esbjerg om at lede et rekrutteringsprojekt, som skal åbne de unges øjne for karrieremulighederne i energiproduktion til søs.
Læs mere

04-03-2010
200 var med til at skyde projektet i gang
Ambitionerne var store og opbakningen massiv, da næsten 200 repræsentanter fra dansk offshoreindustri onsdag 3. marts var med til at skyde projektet Energi på Havet i gang ved Kick Off mødet på Esbjerg Kursus- og Konferencecenter.
Læs mere

15-02-2010
Stor opbakning til ambitiøst offshoreprojekt
Mange vil være med til at fløjte projektet i gang ved særligt ”kick off”-arrangement 3. marts. Interessen er overvældende, når viden‐ og innovationscenter Offshore Center Danmark sammen med en lang række samarbejdspartnere onsdag, den 3. marts fløjter det ambitiøse projekt ”Energi på havet” i gang – et projekt, som skal styrke den danske offshoreindustri.
Læs mere

18-12-2009
Offshore Center Danmark i spidsen for ambitiøst udviklingsprojekt
Skal være tovholder på projekt til 36 millioner kroner der skal styrke offshoresektoren. Videncenter Offshore Center Danmark skal de kommende år stå i spidsen for et ambitiøst udviklingsprojekt, der skal styrke offshoresektoren og øge beskæftigelsen i Esbjerg‐området. Det er Syddansk Vækstforum, som har besluttet at give 27 millioner kroner i støtte til projekt ”Energi på Havet” målrettet olie‐ gasindustrien og virksomheder inden for offshore vindenergi, gennem en indstilling om støtte fra den Europæiske Regionalfond og fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.
Læs mere